• Snelle levering
  • Veilig betalen
  • Kwispelen gegarandeerd

Een herplaatser, mijn maatje voor het leven!

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 om 21:34

Wie ben ik?
Graag stel ik mezelf eerst even voor! Mijn naam is Jeany, ik ben 19 jaar oud en woon bij mijn moeder. Bear is mijn kleine maatje, een herplaatser, ze is 6 jaar. Naast Bear hebben we nog 3 honden; Honey, Indra en Layla. Ik wil jullie wat vertellen over het zoeken en hebben van een herplaatser. 

Hoe het begon
Laten we beginnen bij het begin. Toen ik 17 was wilde ik heel graag een eigen hondje. Mijn moeder stemde in, mits het een kleine hond zou zijn. Vanuit daar ben ik gaan kijken wat voor een hond bij mij zou passen. Een keeshondje sprak me enorm aan. Dit komt omdat ze heel loyaal en slim zijn. Keeshondjes hebben ook een hele eigen persoonlijkheid waardoor ze eigenwijs zijn. 

Ik ging op zoek naar een herplaatser. De reden daarvan, was dat ik een hondje een goed thuis wilde geven. Ik wilde graag een hondje 'redden'. 

Zoektocht
Ik heb zelf vooral op marktplaats gezocht, maar ook op ras specifieke facebook groepen en sites. Na lang zoeken en informatie op doen, had ik een reutje gevonden. We hadden contact met de baasjes en hadden afgesproken om langs te komen. Helaas was de hond er al niet meer voor ik wilde komen kijken. Waarom de hond zo snel weg was, weet ik niet zeker. Het leek voor ons alsof ze zo snel mogelijk van hem af wilden.

Mijn zoektocht ging verder, tot Bear op mijn pad kwam. Ik had haar gevonden op marktplaats. Ik heb geen adoptiekosten hoeven te betalen voor haar. Een reden waarom ik op marktplaats keek, is dat ik bang ben dat zulke hondjes worden gebruikt voor fokprogramma's of als vechthonden. Na een goed gesprek met de baasjes, zijn we gelijk op pad gegaan om Bear te ontmoeten. Toen ik binnen kwam, klikte het meteen tussen Bear en mij. Het voelde ontzettend goed en we besloten haar meteen mee naar huis te nemen, haar forever home. 

Heropvoeden
Het vertrouwen opbouwen met elkaar, ging goed. Dit hielp ook enorm bij haar verlatingsangst. Haar vorige baasje, was namelijk in het begin erg veel thuis maar ging daarna veel werken en was veel van huis. Hierdoor zat Bear op den duur enorm veel alleen thuis. Bear blafte heel veel en veroorzaakte overlast in de flat. Wat ik nog meer weet van haar geschiedenis, is dat ze van een Duitse fokker komt. Ik heb wat puppy foto's mogen zien, maar deze heb ik zelf niet. Bij een herplaatser krijg je vaak niet alle informatie over de hond, dat maakt het soms lastig. We zagen bij Bear voornamelijk angst voor mannen. Nadat ze mijn broer en stiefvader is gaan vertrouwen, is haar angst voor mannen minder geworden. Bij vreemde mannen, bijvoorbeeld op staat, houdt ze nog wel afstand. 

De training voor verlatingsangst was een grote uitdaging. Eerst zijn we begonnen met een vertrouwensband opbouwen, dat ging vlot. Ze kreeg haar eigen plekje, werd goed verzorgd en kreeg veel liefde. Ze leerde toen, dat ze zich in een veilige omgeving bevond. Vervolgens ben ik begonnen met het trainen op geluiden. Hierbij kroop ze helemaal in mijn dekens, een vertrouwde omgeving met een bekende geur. Tijdens de geluidstraining, gingen we steeds een stapje verder. Nu kan ze voortaan enkele uren alleen thuis zijn. Ze heeft nog steeds wel last van verlatingsangst, maar met aanpassingen gaat het erg goed. Ik laat bijvoorbeeld de tv aan en geef haar een shirt of deken met mijn geur. Gelukkig is er vaak iemand thuis waardoor Bear niet alleen is. Ook blaft Bear als ze mij hoort, maar me niet ziet. Ik zorg er dan ook voor dat ze altijd bij mij in de buurt is wanneer ik thuis ben. 

Onvoorwaardelijke band
Bear is ook voor mij een enorme steun in de moeilijke periodes van mijn leven. Zo zie je hoeveel liefde je kan krijgen van een herplaatser en wat voor een speciale band je krijgt door wat je samen doormaakt.

Een herplaatser is zeker niet altijd makkelijk, maar voor mij heeft het grotendeels liefde en heel veel plezier gebracht!

Je kunt ons volgen op instagram!

XXX Jeany & Bear


Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen voor Bear en haar baasje? Plaats hier beneden een reactie!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.