• Snelle levering
  • Veilig betalen
  • Kwispelen gegarandeerd

Samen met je hond de wereld ontdekken

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 om 12:18

Indi

Hoe het begon
Samen met je hond de wereld ontdekken. Wat een droom die we mogen verwezenlijken. Inmiddels zijn we een paar jaar op reis, waarvan de eerste twee jaar samen (zonder hond). Tijdens wandelingen langs de bergen, heidegebieden, zeeën en bossen zeiden we telkens tegen elkaar, “dit was zo leuk geweest met een hondje”. Een hond stond al heel lang op de planning, maar met onze verre reisplannen vonden we het niet verstandig om er een aan te schaffen. Toen de keuze was gemaakt om dichter bij huis te gaan reizen, stond er op de to do list met grote letters geschreven ‘het liefst met hond’.

Dit klinkt als een droomscenario maar het had zeker nog wat voeten in de aarde. Vanuit het buitenland schreef ik tientallen mails naar fokkers waar ik een goed gevoel bij had. De mails waren lang en uitgebreid, het bestond voornamelijk uit uitleg over ons leven. Helaas kregen we afwijzing naar afwijzing. Het reizen met een hondje zou te gevaarlijk zijn, onverantwoord, zielig. Ik ben en zal altijd van mening blijven, dat een dier niet (fulltime) tussen vier muren hoort te leven. Een leven in de natuur, ik denk dat menig viervoeter daarvan droomt.

Laatste poging
Heel eerlijk had ik na zoveel afwijzingen de hoop opgegeven. Ik was inmiddels al ruim acht maanden bezig om op zijn minst op een wachtlijst te komen. Ik had mij er bij neergelegd dat het niet meer zou gaan lukken. Tot ik mij opeens herinnerde dat ik een fokster had gesproken die wel positief had gereageerd en had aangegeven weer contact op te nemen als ik in Nederland was. Ik stuurde een laatste mail, kort en bondig. Ja hoor, ze had een nestje en nog keuze uit twee pups. Daar was ze, knappe Indi.

 

Indi is een blue fawn Franse bulldog. Ze heeft hele mooie groene ogen. Voor ons is ze de ideale hond. Stoer, sterk, speels en klein van formaat. Ze past dus perfect in onze Defender camper. Op Franse bullen, wordt over het algemeen positief gereageerd, ze wordt op straat veel aangehaald en mensen willen graag even een babbeltje doen over Indi. Ook in de meeste restaurants en winkels is ze welkom. Vanwege haar formaat, voel ik mij niet bezwaard om haar mee te nemen.

Wet en regelgeving
Op internet probeerde ik wijzer te worden over de wet en regelgeving tijdens het reizen met een hond. Het was goed geprobeerd, ik werd er alleen niet heel veel wijzer van. Er zijn zoveel regels over; autozitjes, riemen, benches, muilkorven, loslooplijnen, natuurgebieden etc. Deze regels verschillen per land, waarbij een eenduidig antwoord vaak niet te vinden is.
 Ik besloot om het allemaal los te laten en op gevoel de situaties aan te gaan en eventueel op te lossen. Ik ben blij dat ik dit heb besloten, ik heb mijzelf veel geld bespaard op nutteloze ‘verplichte’ producten en het scheelt een hoop stress.

Voeding
Op het gebied van voeding hebben wij een bewuste keuze gemaakt om Indi brokken te voeren. Vers vlees is helaas geen optie omdat wij geen vriezer mee hebben, en beperkte ruimte in de koelkast. 

Omdat Indi gevoelig is voor de wisseling van eten (mixen van merken bijvoorbeeld). Hebben wij zo’n 20 kg aan voer en snacks mee. Mocht je een hondje hebben die makkelijk van voer kan wisselen. Dan zou ik aanraden onderweg voer te kopen. Scheelt veel ruimte in de auto/camper. Het kan in sommige situaties ook voordeliger zijn.

Onderweg
Indi heeft auto rijden altijd als prettig ervaren. Meestal slaapt ze, of kijkt ze lekker naar buiten. Toen ze een kleine pup was, had ze een eigen reismandje die helemaal aan alle ‘regels’ voldeed. Helaas is ze er uit gegroeid en laat onze auto geen grotere reismand toe. Wij hebben namelijk maar één voorbank, de rest is camper. We hebben een looplijn vastgemaakt aan de voorbank en in sommige situaties maken we haar vast tijdens het rijden. Meestal slaapt ze lekker tussen ons in, of zit ze op schoot van het uitzicht te genieten.

Wij kamperen meestal midden in de natuur. Dat leent zich voor hele fijne lange wandelingen. Indi heeft hierdoor veel beweging. Ze vindt het heerlijk om te wandelen, te rennen en vooral stokken te zoeken. Franse bullen vinden het vaak lastig om hun eigen grens te bepalen, Indi helaas ook. Wij hebben een vaste ontspan plek voor haar, namelijk haar mandje. Als ze hier in zit, mag ze er niet uit en wordt ze steeds rustiger. In de zomer bij hoge temperaturen mag ze ook op de koele grond slapen. Wel met scherp toezicht, want dan wilt ze er nog wel eens op onderzoek uit...

Tot slot
Het reizen met een hond verreikt je dag ontzettend. We merken dat we sneller een extra wandeling maken en met haar streken laat ze ons vaak lachen. Ze proeft mee van de lekkerste gerechten en geniet net zo veel van mooie plekken als dat wij doen.

Er zitten helaas ook nadelen aan het reizen met een hond. Ik zou aanraden het niet te onderschatten. Niet ieder ras is geschikt om mee op reis te nemen. Sommige honden houden bijvoorbeeld niet van steden. Daarnaast mag je vaak musea niet in, niet staan op sommige campings of mag je niet binnen bij bepaalde winkels of restaurants. Ik neem zelf graag zo min mogelijk mee als ik ergens naar toe ga, het liefst niet eens een tas. Ik ben nu meestal wel genoodzaakt om altijd een waterfles en eten mee te nemen voor Indi. Simplistische outfits zonder tas, draag ik hierdoor niet veel meer. Ook de temperatuur kan in je nadeel werken, als de grond te warm is voor de pootjes, dan zal je een andere planning moeten maken voor die dag of zelfs week.

De nadelen hebben voor ons nooit zwaar gewogen. Dit komt omdat wij langdurig reizen (een dag korter of langer blijven, gooit geen planning in de war). Ook zijn we aanzienlijk meer in de natuur te vinden dan in steden. Als we in een stad zijn waar we vanwege Indi bepaalde dingen niet hebben kunnen bezoeken, dan kunnen we er in de toekomst altijd nog een citytrip van maken met zijn tweeën. Wij zijn ongelofelijk blij met Indi en dat we dit kunnen doen. Ik hoop dat we snel weer op pad mogen zonder alle Corona stress. Nu genieten we van kampeertripjes in Nederland.

Ben je benieuwd geworden naar Indi en haar reis?

Je kunt ons volgen op instagram! 


Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen voor Indi en haar baasjes? Plaats hier beneden een reactie!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.